Op pad met personal shopper Janet


Maandag 11 feb, het is zo ver, ik heb mijn camera tas gepakt alles nog eens nagekeken en gecontroleerd. Altijd weer spannend een opdracht, voldoen de foto's straks wel aan de verwachting van de klant, hoe zal het licht zijn? Ik kan niet flitsen omdat er gefilmd wordt, sta ik niet in de weg? Met welke lens zal ik het mooiste resultaat hebben? Dat zijn de gedachtes die door me heen gaan op dat moment.

Aangekomen op locatie zie ik Collette lopen, he wat doe jij hier? Ik ga naar Janet, Oh ik ook we kijken elkaar verwonderd aan en ik vraag "ben jij het model?" Ze bevestigd met een ja. Gaaf!! ik ben de fotograaf, samen lopen we lachend naar binnen en daar ontmoeten we Janet en de dame die de promotiefilm maakt. Met vier leuke dames op stap vandaag, dat gaat helemaal goed komen. We beginnen met koffie, de dag doorspreken elkaar een beetje leren kennen, lekker ontspannend! De eerste opdracht is om de kleurenwaaiers, kaarten ect. mooi op beeld vast te leggen. Kijken wat het mooiste is, alles scherp, of toch veel scherpte diepte. Ik probeer altijd van alles en kijk later thuis wat mooi is. Maar ik stuur ook alles op naar de klant omdat die beter voor ogen hebben wat ze graag willen en mooi vind. Na een lekker afbakbroodje gaan we richting Tiel. Bij Miller& Monrou gaan we naar binnen, Janet heeft alles voorbereid voor de film en ik zorg ervoor dat ik niet in beeld kom bij het filmen, en schiet mijn foto's van een afstand of vanuit een andere hoek. Ik probeer weer die mooie spontane momenten vast te leggen en zo min mogelijk te regisseren. Na een hoop foto's geschoten te hebben, en vooral ook veel plezier te hebben gehad, gaan we rond 15:30 huiswaarts. Nu komt het uitzoeken achter de computer, welke foto wel welke niet, het gaat me steeds beter af dat selecteren. Daarna het bewerken al met al altijd weer een intensieve klus. Dan het opsturen van de foto's naar Janet, wat vind ze ervan, voldoe ik aan de verwachting? Blijft altijd weer een spannend momentje. Maar gelukkig roept ze: "Wat zijn ze gaaf!!! Helemaal blij mee. Thx😀" . Weer een tevreden klant, daar doen we het voor!


Featured Posts